Lotto i mobilen

Praktiskt taget vad som helst går att spela i mobilen idag, lotto är sannerligen inget undantag.

Vi har kunnat spela lotto i Sverige sedan 1980 då det startades av den statliga spelbolaget Tipstjänst, som sedan ombildades som Svenska Spel AB. Redan från början var idén att pricka in 7 rätt i en dragning av slumpvisa nummer mellan 1 och 35, men vinst delades även ut till de som lyckades pricka 5 eller 6 rätt.

För att spela lotto i mobilen är det dock bäst att söka sig till recensenter inom denna kategori av spel, de kan föreslå de bästa platserna att spela på. Det betyder inte bara att de har högst utdelning utan även att det är seriösa verksamheter och kan försäkra en att de kommer att hantera ens pengar på ett säkert sätt.

Att spela på nätet är inte stor skillnad från att spela det lotto som Svenska Spel erbjuder, men antalet nummer man väljer kan variera från spel till spel. Många gånger kommer man även att få välja bonusnummer, detta fungerar på samma sätt som Svenska Spels jokernummer. Vill man öka sina chanser att ta hemstorvinsten kan man spela flera rader, varje uppsättning nummer man spelar är en rad.

Precis som i gammal hederlig lotto har man dragningar bara vissa dagar, till exempel i spelet Euro Millions sker dragningar varje tisdag och fredag. Vilka dagar som det är dragningar varierar från spel till spel, men nästan alla har två dragningar varje vecka.

Chansen att få fyra rätt av sju är 1 på 59, fem rätt av sju är 1 på 847, sex rätt är 1 på 40 027 och alla sju rätt är 1 på 6 724 520. Det är inte direkt höga odds när man kommer upp i många rätt men det har aldrig hindrar spelare från att spela och hålla tummarna!