Mobilen som pryl

Redan på förstasidan pratar vi lite om hur mobilen och alla dess tillbehör absolut kan ses som en gadget eller pryl, men var går gränsen? I denna texten tänker vi dyka lite djupare in i allt som kan kan köpa till mobilen.

Bluetooth

Bluetooth har med sin möjlighet att snabbt enkelt och trådlöst koppla andra enheter till mobilen. Det första man tänker på är kanske headsets, helt rimligt med tanke på hur detta länge var de enda typen av bluetoothenhet som man såg ute i det fria. Idag är dock variationen betydligt större och många äger i alla fall en högtalare eller två som man kan koppla till mobilen via bluetooth. Även de nya smartklockorna använder sig av tekniken för att kunna kommunicera med mobiltelefonen och leverera påminnelser till dig som användare då det behövs.

Appar

Om apparna som är i mobilen är en pryl eller gadget går absolut att diskutera. Något som dock inte går att förneka är att apparna kan göra din mobil till en helt ny typ av gadget eller pryl. Några klick till och så har man laddat ner Spotify och mobilen är helt plötsligt ett bibliotek med all världens musik.

Skydd

Tråkigt men nödvändigt skulle nog många beskriva saker som skärmskydd och telefonskal. Sanningen är dock att det idag finns ett otroligt stort utbud av dessa två prylar och ger dig möjligheten att hitta det som passar precis dig. För skärmskyddet så finns det kanske inte så mycket att utforska, men för skalen och fodralen så är designvariationerna oändliga. I vissa fall kan man till och med spendera lika mycket, eller mer, än vad telefonen kostade i original.