Ta hand om mobilen

Nu när mobilen har blivit en populär gadget som vi alltid bär med oss, gäller det också att skydda den för längre livslängd.

Varsam behandling

Smarttelefonerna idag är lite mer tålig än vad den första generationen var. En del marknadsförs som ”stöttåliga” och vattentäta. Det betyder inte att de tål hur många fall och slag som helst. Om din telefon är vattentät och får en skada i skalet, ska du inte utsätta den för vatten innan skadad är åtgärdad.

Skaffa gärna ett snyggt skal eller fodral som matchar din stil. iDeal of Sweden har skal och fodral av hög kvalité som ger din telefon lite extra skydd mot smällar och stötar.

Skärmskydd

Smarttelefoner är lätta att använda. Touchskärmarna är känsliga för tryck och ger bra grafik. Men de är också känsliga för repor och smuts. Ett plastskydd över telefonen hindrar skärmen från att få permanenta repor och gör det lätt att rengöra skärmen. Om plasten repas eller börjar släppa, behöver byta ut den mot ett nytt för att få optimalt skydd igen.

Laddning

Ladda aldrig telefonen i sängen eller lämna den på laddning hela dagen. Att ladda batteriet konstant försämrar kvalitén på batteriet. Det blir en ond cirkel då du är tvungen att ladda telefonen mer ofta eftersom batteriet har blivit dåligt.

Man ska inte ladda telefonen i sängen, över natten eller helt obevakat. Lämna inte hemmet med telefonen på laddning. Det finns flera fall där laddarna har gått sönder och det har uppstått en brand. För att vara på den säkra sidan ska man inte har laddarna inkopplade i uttagen när man inte är hemma eller när telefonen inte ens ligger på laddning.